Norge har verdensledende aktører innenfor sjøbasert fiskeoppdrett. Men kan suksessen flyttes på land? Rudihagen AS bidrar i vurdering av forretningsmulighetene for landbasert fiskeoppdrett.

Mai 2020

Næringslivsmedier og fagtidsskrifter har de senere år omtalt landbasert fiskeoppdrett som en spennende og viktig framtidsnæring. Gründere og FoU-miljøer har fremmet landbaserte anlegg som løsningen når antall oppdrettskonsesjoner til sjøs blir mangelvare, og som svar på problemer med lakselus, rømming og økte produksjonskostnader. Problemet har vært at landbasert oppdrett inntil nå har vært for kostbart, og at teknologiløsninger ikke har vært kommersielt verifisert i stor nok skala.

Rudihagen AS har analysert markedet og forretningsmulighene, samt vurdert plassering av mulig anlegg. Hvorvidt en industriell satsing vil få de nødvendige tillatelser, samt være forretningsmessig lønnsom, vil avhenge av mange forhold, men gitt dagens eksportpriser må det antas at flere anlegg vil se dagens lys de kommende år.